Oproep deelname onderzoek Eye tracking in het onderwijs

Beste docent,

Wij vragen uw medewerking aan een wetenschappelijk onderzoek over eye tracking in het onderwijs.

Wetenschap staat nooit stil, zelfs niet in deze tijd. Wij doen onderzoek naar de mogelijkheid van het gebruik van eye tracking in het onderwijs. Eye tracking is het meten van oogbewegingen van een leerling tijdens het maken van een opdracht. Dit zou docenten kunnen ondersteunen bij het in kaart brengen van het gedachtenproces van een leerling. Het kan mogelijk informatie geven over fouten die leerlingen maken, ook wanneer zij dit zelf niet goed kunnen verwoorden.

Voor het onderzoek vragen we u om te kijken naar video’s van de oogbewegingen van leerlingen, terwijl zij het gemiddelde proberen te schatten van gegevens die zij moeten aflezen van een grafiek. Dit kan een histogram of (casus-)staafdiagram zijn. Daarna wordt u een aantal vragen gesteld over deze video’s.

Het onderzoek zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Hopelijk wilt u deelnemen aan ons onderzoek! Dat kan door op de onderstaande link te klikken.
Deelnemen kan tot 1 januari 2021.

NAAR HET ONDERZOEK
Uw deelname wordt zeer gewaardeerd! Mocht u andere docenten kennen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het invullen van de vragenlijst, dan stellen wij het zeer op prijs als u de link zou willen doorsturen. Wij zoeken voor dit onderzoek docenten die lesgeven in een vak waarbij grafieken worden gebruikt.

Met vriendelijke groeten,

Tess Benson, Suze Hodzelmans & Nadine van Ogtrop, Ellen Kok en Lonneke Boels

Universiteit Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *