Oproep deelname onderzoek ‘Kijken naar Nakijken

Ruim 350 docenten Nederlands en Wiskunde in opleiding hebben al deelgenomen of nemen deel aan het onderzoek ‘Kijken naar Nakijken’.

Voor dit onderzoek ben ik nog op zoek naar een aantal experts in het vakgebied, dat wil zeggen beroepsdocenten Nederlands en Wiskunde, die 24 toetsen anoniem willen nakijken. Het gaat om de antwoorden op 6 vragen van een schoolexamen Nederlands of Wiskunde (gemiddeld 2 uur nakijken). De toetsen, met antwoordmodel, uitleg en een retourenvelop, worden thuisgestuurd. Het nagekeken werk ontvangen we half mei graag terug.

Als dank ontvangen de docenten een bol.com bon ter waarde van 20 euro en het boek ‘Wie heeft er wel een boek bij zich?’ van Johan Goossens.
Het nakijken draagt bij aan ons onderzoek waarmee we inzicht proberen te verkrijgen in een mogelijke nakijkbias op basis van gender en migratieachtergrond. Uit eerder (internationaal) onderzoek blijkt dat jongens en leerlingen met een migratieachtergrond vaak systematisch strenger worden beoordeeld, maar verklaringen en kennis over nakijkbias in Nederland ontbreken. Met het onderzoek Kijken naar Nakijken proberen wij kennis over en mogelijke verklaringen voor nakijkbias in Nederland te vinden.

Geïnteresseerden kunnen contact met mij op willen nemen per mail : L. Doornkap of telefoon (06-52238469).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *