Oproep deelname onderzoek Wiskunde: hoe doe je dat en wat voel je?

Wiskunde: hoe doe je dat en wat voel je?
Achtergrond: Wat voelen leerlingen als ze wiskunde denken? Verveling, plezier of juist angst? In ons onderzoek kijken we welke emoties leerlingen ervaren bij het doen van wiskunde en of die emoties samengaan met hoe ze leren (zoals uitstelgedrag, hulp vragen, focus tijdens het leren). We willen o.a. onderzoeken of angstige leerlingen geneigd zijn hun wiskundehuiswerk uit te stellen.
Doel: Met de resultaten willen we leerlingen gericht tips geven over het aanpakken van hun schoolwerk voor wiskunde. De resultaten sturen we aan deelnemende scholen in de vorm van een onderzoeksverslag en in een sheet met tips voor leerlingen.
Wie zoeken we: We zijn op zoek naar leerlingen uit het middelbaar onderwijs die online vragen willen invullen over wiskundeangst, leerstijlen en zelfvertrouwen op het gebied van wiskunde. Dat zal niet langer duren dan een lesuur. Als je geïnteresseerd bent om je klas te laten meedoen aan het onderzoek, horen we graag van je! Ook voor meer informatie, kun je contact opnemen : Brenda Jansen T: 062569 0512, Afdeling Psychologie, Universiteit van Amsterdam
|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *